Onafhankelijk onderzoek naar verontreiniging COA-terrein Ter Apel

Het COA-terrein in Ter Apel (Rechten: RTV Noord)
Het COA-terrein in Ter Apel (Rechten: RTV Noord)
TER APEL - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) stelt een onafhankelijke commissie in om een oplossing te vinden voor de gezondheidsklachten van medewerkers op de locatie Ter Apel.
De commissie wordt gevraagd om alle factoren en ondernomen acties tot nu toe te beoordelen. Bovendien moet de commissie met een concreet advies komen waarmee de gezondheidsklachten kunnen worden onderzocht en opgelost. Het COA zet erop in om op korte termijn een onafhankelijke en deskundige voorzitter te vinden.
Lees meer: 'Groningen moet regie nemen in onderzoek vervuilde COA-gronden Ter Apel'
Gezondheid
De gezondheidssituatie van bewoners en medewerkers heeft absolute prioriteit voor het COA. Niet alleen op de locatie Ter Apel, maar op alle locaties in het land. Als hierover twijfels ontstaan moeten die snel, effectief en toekomstbestendig worden weggenomen, vindt het COA.
In de afgelopen maanden heeft het COA al onafhankelijk onderzoek laten doen, daarbij zijn geen verklaringen gevonden voor gezondheidsklachten bij medewerkers.

Ziek

In Ter Apel zijn meerdere medewerkers van het COA ziek. Sommigen zitten al langdurig thuis. Dat zou mogelijk komen door bodemverontreiniging op het COA-terrein.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.