Tiendeveen legt Angelslo over de knie

VOETBAL - Tiendeveen heeft een eerste stap gezet richting de vierde klasse na een 7-1 overwinning op Angelslo. Dinsdag is de return in Emmen en de winnaar van de dubbele ontmoeting speelt volgend seizoen in de vierde klasse.
De beginfase van de wedstrijd stonden beide ploegen strak van de spanning, viel er voor het publiek weinig te genieten en waren de kansen schaars. Nadat Tiendeveen doelman Marcel Bouwman, met veel pijn en moeite, een vrije trap van Angelslo had gestopt, sloeg de thuisclub twee keer hard toe. In de 30e minuut bracht Yusuf Ucan Tiendeveen aan de leiding en amper zes minuten later, verdubbelde Roy Beekelaar de score (2-0). Een minuut voor rust leek Beekelaar, met een prachtige uithaal van 20 meter, de wedstrijd al te beslissen en de 5e klasser richting de 4e klasse te schieten.

Aansluiting

De Emmenaren, die strijden om lijfsbehoud in de vierde klasse, gingen in de tweede helft op zoek naar een beter resultaat, maar Tiendeveen kreeg op de counter de betere kansen. Toch was het Angelslo dat in de tweede helft als eerste het net vond. In de 65e minuut maakte Tugay Yelcin de 3-1.
In een open wedstrijd zochten beide ploegen de aanval en vielen er, voor beide doelen, kansen te noteren. Nadat Rick Zomer een enorme kans op de 3-2 had gemist, besliste Dominque Wiffers twintig seconden later de wedstrijd door Tiendeveen op een 4-1 voorsprong te schieten. Roy Beekelaar, met zijn derde en vierde treffer van de middag, en Danny Stuifzand bepaalden de eindstand op 7-1.

Return

Dinsdagavond heeft Angelslo in Emmen een wonder nodig om in de vierde klasse te blijven. Bij verlies krijgen de Emmenaren volgende week nog een kans op lijfsbehoud. OKVC is dan de tegenstander.