SCN en CSVC zijn nog niet klaar met elkaar

VOETBAL - SCN en CSVC hebben elkaar in een Drents onderonsje in de nacompetitie in evenwicht gehouden. Het duel in Nieuwlande om een plek in de derde klasse werd afgesloten op 2-2. Volgende week volgt de return in Coevorden.

CSVC, dat in de reguliere competitie als twaalfde eindigde in de derde klasse D, schoot uitstekend uit de startblokken in de eerste wedstrijd van het tweeluik. Al in de negende minuut tekende Rick Bos met een diagonale poging voor de 0-1.

SCN, periodewinnaar uit de vierde klasse D, kreeg daarna enkele kansen op de gelijkmaker. Patrick Aasman had echter geen succes met een volley, terwijl Mike Zwiers een kansrijke inzet zag worden gekraakt door de CSVC-defensie.

In de laatste tien minuten van de eerste helft beten de gasten uit Coevorden weer van zich af. Bos probeerde uit een vrije trap tevergeefs zijn tweede van de middag te maken en Bram Maes zag een inzet worden gestopt door doelman Ralph Lenten.

Hernieuwde energie
SCN ging na rust met hernieuwde energie op jacht naar de 1-1. Wilmar Pastoor was in de 55e minuut heel dichtbij, maar zijn schot werd door keeper Rogier Assen ternauwernood over de lat getikt. Toen Jeffrey Marissen daarna ook nog eens de buitenkant van de paal trof, leek het alsof de thuisploeg geen doelpunt was gegund.

Zwiers brak in de 72e minuut - volledig terecht - alsnog de ban namens SCN. Na een hoekschop zorgde hij van dichtbij voor de gelijkmaker. Slechts vier minuten later liet SCN de wedstrijd zelfs volledig kantelen. Na een prachtig opgezette aanval tikte Rolf Elema de 2-1 binnen.

Remise
CSVC dwong vier minuten voor tijd toch een remise af. Jurriaan Veldhuis tekende uit een vrije trap voor de 2-2. Met het gelijkspel mocht CSVC de handen dichtknijpen. SCN kreeg in de slotfase opnieuw enkele kansen, maar meer doelpunten bleven uit.

Lees ook:
Uitslagen nacompetitie zaterdagvoetbal
Noordscheschut met anderhalf been in finale nacompetitie
Borger speelbal van Hoogeveen
Tiendeveen legt SC Angelslo over de knie
Deel dit artikel: