Emotionele Frank Olijve: FC Emmen wil niet met me verder

VOETBAL - Hij stond zeker een minuut lang voor het uitvak, met fans van FC Emmen die zijn naam scandeerden. Aanvoerder Frank Olijve kon zijn tranen niet bedwingen. Hij bedankte de supporters voor de steun in de afgelopen vier seizoenen en nam meteen afscheid, want hij vertrekt bij de Drentse club.
"Nou ik moet vertrekken. De club heeft me laten weten niet met me verder te willen", aldus Olijve voor de camera van RTV Drenthe. "Ik laat me er maar niet over uit" 
De geboren Amsterdammer vervolgt: "Wat ik daarvan vind? Laat ik daar maar niet teveel op ingaan. Ik vind dat ik dit seizoen niet altijd goed heb gespeeld, maar na twee wedstrijden op de bank heb ik laten zien wat mijn waarde kan zijn. Met name in de laatste wedstrijden ging het zeer goed." 

Lees ook: Jan Korte: Boek Olijve was niet definitief dicht

Buitenlands avontuur 
Waar de toekomst van Olijve ligt is nog niet bekend. "Ik ben 28 jaar en topfit. Een mooi moment om nog een mooi avontuur aan te gaan. Ik houd van reizen en sluit een buitenlands avontuur, buiten Europa, niet uit." 

120 duels 
Olijve speelde in vier seizoenen 112 competitieduels voor FC Emmen en was voor de Drentse club acht keer actief in de play-offs. 

Lees ook: Seizoen voor FC Emmen voorbij

Meer FC Emmen-nieuws: 
FC Emmen strijdt met De Graafschap om diensten Fabian Serrarens
Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen Frank Olijve Jupiler League
Deel dit artikel: