Bestuurders blijven parkeerverbod Stationsplein in Assen negeren

ASSEN - Het Stationsplein in Assen is nog altijd verboden voor voertuigen. Volgens de politie negeren veel bestuurders het verbod en rijden ze het plein op om daar te parkeren.
De politie vertelt dat dit overlast veroorzaakt bij Qbuzz. De dienstplanning wordt niet gehaald, omdat de bussen onnodig worden opgehouden.

Boete van 99 euro
Agenten hebben gisteravond opnieuw een verkeerscontrole gehouden op het Stationsplein. In korte tijd deelde de politie zestien bekeuringen uit. Vorige week werden 32 bestuurders binnen het uur beboet. Zij kregen een boete van 99 euro, inclusief administratiekosten.


De politie waarschuwt bestuurders door intensief toe te zien op het verbod. "Er zal de komende tijd op verschillende tijdstippen actief gecontroleerd worden om deze overlast te voorkomen", aldus de politie Noord-Drenthe op Facebook.

Overcingellaan
De politie roept bestuurders op om niet het Stationsplein op te rijden. De 'Kiss & Ride' bij het tankstation aan de Overcingellaan en de geïmproviseerde rotonde aan de Stationsstraat ter hoogte van Accare zijn toegewezen als parkeer- of stopplaats.
Deel dit artikel: