Farmers Defence Force weer naar Den Haag: 'Het is genoeg geweest'

Boerenprotest
Boeren blokkeren de snelweg bij een eerdere actie © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Farmers Defence Force (FDF) wil op woensdag 5 februari een nieuwe protestactie organiseren in Den Haag. Op die dag staat volgens de actiegroep weer een gesprek tussen het Landbouw Collectief en premier Mark Rutte en minister Carola Schouten gepland over de stikstofaanpak.
FDF wil dat er op 5 februari "spijkers met koppen worden geslagen. Daar moet de finale klap worden gegeven", aldus de actiegroep in een verklaring. "Het is judgement day. FDF heeft jullie nodig. Druk is nog nooit zo belangrijk geweest als op deze dag."

'Geen offers en leed meer'

"Zorg dat Rutte zich wel drie keer bedenkt voor hij de Nederlandse boeren opnieuw durft te belazeren. Wij accepteren geen offers van boeren meer. Wij accepteren geen leed voor onze families meer. Het is genoeg geweest", waarschuwt de actiegroep.
Boeren voerden vorig jaar diverse keren actie in Den Haag. Onlangs kondigde een andere belangenorganisatie, Agractie, acties aan op zaterdag 21 maart.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.