Harma van der Roest lijsttrekker D66 Midden-Drenthe

Harma van der Roest is lijsttrekker van D66 Midden-Drenthe (Rechten: D66 Midden-Drenthe)
Harma van der Roest is lijsttrekker van D66 Midden-Drenthe (Rechten: D66 Midden-Drenthe)
BEILEN - Fractievoorzitter Harma van der Roest is door leden van D66 Midden-Drenthe tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 gekozen.
Zeventig procent van de leden brachten hun stem uit en Van der Roest kreeg meer dan zestig procent van de stemmen. Raadslid Erjen Derks behaalde zesendertig procent van de stemmen. Collega-raadslid André Westerdijk stelde zich ook kandidaat, hij kreeg drie procent van de stemmen. Zijn motivatie voor deelname was om een tweestrijd te voorkomen.
Lees meer: Alle raadsleden D66 Midden-Drenthe gaan voor lijsttrekkerschap
Van der Roest heeft er twee periodes als fractievoorzitter van D66 Midden-Drenthe opzitten. Ze begint als lijsttrekker aan haar derde periode. “We mogen als D66 Midden-Drenthe trots zijn dat alle drie de raadsleden zich hadden aangemeld voor deze verkiezingen en met Van der Roest als lijsttrekker kijken we vol enthousiasme uit naar de gemeenteraadsverkiezingen", laat de partij weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.