Benefietgala Assen haalt ruim anderhalve ton op voor Wereldfoundation

ASSEN - Een benefietgala in theater De Nieuwe Kolk in Assen heeft donderdagavond 157.025 euro opgehaald. Het geld gaat naar de Wereldfoundation.
Wereldfoundation is een stichting die onderdak realiseert voor gezinnen in Bangladesh. Tijdens het gala vierde de stichting ook haar 10e verjaardag. De afgelopen 10 jaar heeft ze al meer dan 4000 gezinnen aan onderdak geholpen.

40.000 euro voor schilderijen Helmantel

Het geld is bij elkaar gehaald door onder meer een loting en een veiling. Op de veiling gingen verschillende dingen onder de hamer, zoals een kunstwerk van Erik Zwezerijnen, een reis naar de Formule 1 in Italië en een verblijf op Curaçao. Topstukken waren twee schilderijen van Henk Helmantel: een kleiner werk is afgeslagen voor 10.000 euro, voor een groter werk is 30.000 euro betaald.
Door de samenwerking met de Christelijke scholengemeenschap Vincent van Gogh, de inzet van de twee chef-koks, de artiesten en Theater de Nieuwe Kolk in Assen die belangeloos haar theater beschikbaar had gesteld noemde de organisatie het "een unieke avond in Assen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl