Sanne Bouwmeester pakt de dubbel

WIELRENNEN - Het Pinksterweekend zal ze niet snel vergeten. Sanne Bouwmeester (21) uit Westerbork won zaterdag in Harkema de Ronde van de Kerspelen. Vandaag pakte ze daar ook de districtstitel van het Noorden.
In de sprint liet ze Janneke Ensing uit Gieten en de regerend Nederlands kampioene Anouska Koster achter zich.

Kopgroep van acht

Met nog 30 kilometer te gaan ontstond een kopgroep van acht vrouwen met daarbij twee vrouwen van de Noordelijke Wielerverengiing Grongingen: Loes Adegeest en Paulien Koster. En ook De Kannibaal uit Peize was met twee vrouwen vertegenwoordigd: Sanne Bouwmeester en Mariëlle Meijering. Verder zaten ook Fleur Nagengast uit Beilen en Floor Weerink uit Exloo mee van voren. DE profs Ensing en Koster complementeerde het achttal. Ondanks dat het peloton nog terugkwam, bestond het podium alleen maar uit vrouwen die in de kopgroep van acht zaten.

Junioren

Danny van der Tuuk uit Assen was oppermachtig in de juniorenwedstrijd. De renner van Young Cycling Team VZW won met een voorsprong van drie minuten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.