Nog één promotiekans Roden na gelijkspel

VOETBAL - Roden krijgt nog één kans om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. De ploeg van Harry Zwiers speelde - na de 1-3 van vorige week - met 3-3 gelijk tegen LAC Frisia, waardoor de ploeg op neutraal terrein een beslissingswedstrijd speelt tegen Noordster.
Ondanks een vroege rode kaart voor de Friese thuisploeg kende Roden een valse start. "Hun rechtsbuiten - prima voetballer, trouwens - breekt de hele wedstrijd voor hun open", analyseert Zwiers na het duel. "Met twee individuele acties en een assist. Dan sta je opeens met 3-0 achter bij rust. We hadden bepaalde afspraken gemaakt en die werden niet helemaal na gekomen door de spelers."

Bekijk hier: de laatste uitzending van Onze Club 

3-3
In het knotsgekke duel kwamen de zwart-witten na de pauze wonderbaarlijk terug tot 3-3. "Toen lieten we het spel zien wat we graag willen spelen", is Zwiers trots. "Veel snelheid, de bal van links naar rechts. De tweede helft was prima, de eerste drama."

Even dacht Roden aan de eerste klasse, toen de 3-4 tegen de touwen ging. "Maar die bal werd afgekeurd", is de oefenmeester teleurstellend. "Later hoor ik van mensen aan de kant dat er sterk werd getwijfeld. Je hebt er niets aan."

Beslissingsduel
Zondag strijden Roden en Noordster, dat stevig verloor van Rolder Boys, voor één plaats in de eerste klasse. "Het is altijd afwachten", zegt Zwiers. "Zo is het wel een heel lang seizoen, natuurlijk. Maar dat is bij Noordster ook zo. We zullen alles nog één keer uit de kast moeten halen."

Het beslissingsduel wordt zondagmiddag om 14:00 gespeeld op het veld van Rolder Boys.

Meer amateurvoetbal
- Uitslagen nacompetitie zondagvoetbal
- Rolder Boys na één jaar terug in de 1e klasse
- Dalen blijf 3e klasser na nederlaag tegen Forward
- Wijster na 44 jaar terug in derde klasse
Meer over dit onderwerp:
Roden Voetbal Onze Club
Deel dit artikel: