De Kraamvogel vraagt opnieuw voorschot lonen

Kraamzorg
Kraamzorgorganisatie vraagt opnieuw om voorschot © ANP/Koen Suyk
Zorg in Nederland, het moederbedrijf van kraamzorgorganisatie De Kraamvogel, heeft verzekeraars opnieuw een voorschot gevraagd zodat lonen van personeel in februari kunnen worden uitbetaald.
Het moederbedrijf van Drenthe's op één na grootste kraamzorgaanbieder zit in de financiële problemen. Afgelopen maand kwamen de verzekeraars al met geld over de brug om de lonen in januari te betalen.
Het verzoek voor februari werd vanmiddag gedaan tijdens een overleg tussen Zorg in Nederland en zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Menzis, CZ en VGZ. Ook de Nederlandse Zorgautoriteit schoof aan bij het overleg.

Meer tijd nodig

"Het zou zonde zijn als het misgaat", zegt bestuurder van Zorg in Nederland Paul Hulst. Meer concrete punten kwamen er niet uit het overleg. "Het was een gesprek om te verkennen hoe we verder moeten op de langere termijn. Daar is meer tijd voor nodig", zegt Hulst. Binnenkort volgt een nieuw overleg.
De kraamzorg in Drenthe komt volgens Hulst voorlopig niet in gevaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.