TT Circuit in Assen toneel van Drone Racing World Cup

Droneracer
De beste dronevliegers van de wereld komen naar Assen © EPA/Jim Hollander
De Stichting Drone Festival Assen mag voor het eerst een wereldbekerwedstrijd dronevliegen organiseren. Een van de wedstrijden van de Drone Racing World Cup komt op 10 oktober naar het TT Circuit in de provinciehoofdstad.
Iets meer dan veertig van de beste dronevliegers ter wereld doen mee aan de wedstrijd; één van de negentien die meetellen voor het klassement van de wereldwijde droneorganisatie Fédération Aéronautique Internationale (FAI). Vorig jaar organiseerde de stichting uit Assen het Nederlands Kampioenschap Dronevliegen op het TT Circuit. Dat festival trok zesduizend toeschouwers naar het TT Circuit.
Tijdens de wedstrijd moeten de deelnemers hun drone zo snel mogelijk door een parcours sturen. Daarbij vliegen de drones ook achteruit en ondersteboven. Met behulp van een soort Virtual Reality-bril en een camera op de drone kunnen de deelnemers tijdens de race als het ware door de ogen van hun vliegmachine kijken. De deelnemer die zijn of haar drone het snelst het parcours laat afleggen, wint de wedstrijd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.