Jongen steelt tuktuk van snackbareigenaar in Zuidlaren

De tuktuk werd gestolen en werd in Haren gevonden (Rechten: Marktplaats via RTV Noord)
De tuktuk werd gestolen en werd in Haren gevonden (Rechten: Marktplaats via RTV Noord)
ZUIDLAREN - De tuktuk van snackbareigenaar Wouter Heerema uit Zuidlaren is vanmiddag gestolen. Een jongen ging er tijdens een proefrit vandoor met het bezorgwagentje van de snackbar.
"Het is een bizar verhaal. Ik schat hem een jaar of zestien. Dit verwacht je niet van zo'n jongen", zegt Heerema van Snackerie de Pieper tegen
.

Aardig en betrouwbaar

Aan het begin van de middag komt de jongen naar de zaak van Heerema om een proefrit te maken met zijn tuktuk. Hij heeft geen argwaan en laat de tiener in z'n eentje een proefrit maken. "Hij zag er heel aardig en betrouwbaar uit", zegt Heerema. "Bovendien had ik expres weinig benzine in de tank gedaan."

Lege tank

Als de jongen een half uur onderweg is, belt hij dat hij met een lege tank op de Brink in Zuidlaren staat. Wanneer de snackbareigenaar naar hem toe rijdt om bij te tanken, laat de testrijder weten dat hij het voertuig wel wil kopen.
"We zijn toen samen naar de zaak gereden om de betaling en de overschrijving te regelen", zegt Heerema. Maar aangekomen bij de snackbar gaat de jongen er snel vandoor met de tuktuk. Heerema probeert hem nog te achtervolgen met zijn auto, maar komt in een file terecht, waardoor de dief weet te ontkomen.

Bizar verhaal

Heerema plaatst vervolgens een bericht op Facebook waarin hij oproept om naar zijn 'geliefde bezorgwagentje' uit te kijken. Meerdere mensen reageren dat ze het voertuig hebben gezien in de buurt van het Zuiderdiep in Groningen.
Na uren zoeken vindt de politie de tuktuk in Haren. "Daar hebben ze hem klemgereden", zegt Heerema. "Ik ben heel blij. Dit scheelt een hoop centen. Maar ik ga alsnog aangifte doen, want dit hoort natuurlijk niet."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.