TT-voorzitter Arjan Bos: Wij zijn niet bang voor concurrentie Formule 1

MOTORSPORT - De TT wordt op dezelfde dag verreden als de Formule 1-race in Azerbeidzjan. De MotoGP-race in Assen wordt daarom vervroegd. Maar de voorzitter van het TT Circuit Arjan Bos is niet bang dat het toeschouwers gaat kosten.
"Als ik zie hoe goed de voorverkoop is gegaan. Vorig jaar waren we uitverkocht en dit jaar gaat het zelfs nog een stuk sneller, dus we zijn
gestemd. Ik reken gewoon weer op full house", zegt Bos vastbesloten.
Verder was het een grote goed-nieuws-show tijdens de persconferentie van de 87e TT. De nieuwe haarbochttribune is inmiddels opgeleverd en al lang uitverkocht. Dat geldt overigens voor alle 53.000 tribunekaarten. Verder ligt er een nieuw glasvezelnetwerk rond het TT Circuit waardoor iedereen contactloos kan betalen en zijn de races spannender dan ooit.

Spectaculaire race Formule 1 vs MotoGP

Op de donderdag voor de TT staat er nog een bijzondere race op het programma. De Franse MotoGP-coureur Johann Zarco zal het dan met z'n motor opnemen tegen de Formule 1-auto van Bruno Senna, het neefje van Ayrton Senna.
Walid Soppe (17) uit Coevorden moet de Drentse eer hoog houden tijdens de TT Assen. Hij rijdt twee races in de Red Bull Rookies Cup.
Altijd op de hoogte blijven van de TT? Al het nieuws over de TT in Assen vind je op onze speciale
en in de app.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.