Campagne moet mensen warm maken voor baan in ouderenzorg

ASSEN - Vijftien zorgorganisaties in Noord-Nederland beginnen een campagne om meer mensen te werven voor een baan in de ouderenzorg.
Het gaat om een initiatief van werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord. Begin dit jaar kreeg zij signalen dat er een tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden dreigt.

"We hebben in Noord-Nederland nu ongeveer driehonderd vacatures in de ouderenzorg", vertelt Henk Gootjes van ZorgpleinNoord. "Daarvan zijn er honderd voor verpleegkundigen en verzorgenden. Sinds december groeit de vraag en dat gaat in de toekomst steeds meer worden. Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen toe, en het aantal mensen dat instroomt als verzorgende niet", aldus Gootjes.

De campagne moet ook het negatieve imago van werken in de ouderenzorg verbeteren. Dat imago zou veel mensen ervan weerhouden een baan te zoeken in de ouderenzorg.

"Mensen hebben geen goed beeld wat het betekent om te werken in de ouderenzorg", zegt Gootjes. "Ze denken dat het alleen maar eenvoudig werk is, billen wassen zeg maar, maar dat is niet zo. Het is juist een heel uitdagend en boeiend beroep met veel persoonlijk contact."

Via een speciale website kunnen belangstellenden in contact komen met organisaties in de ouderenzorg.

In Drenthe doen Icare, Interzorg, Treant Zorggroep, Zorggroep Drenthe en Zorggroep Tangenborgh mee aan de campagne.
Deel dit artikel: