NS-personeel gaat staken: Drentse reiziger kan hier last van hebben

In Zwolle en Den Haag gaat NS-personeel maandag staken (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
In Zwolle en Den Haag gaat NS-personeel maandag staken (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
ZWOLLE - Leden van FNV Spoor leggen maandagochtend tussen 05.00 uur en 09.00 uur het werk neer op de stations Zwolle en Den Haag Centraal. Het gevolg van de acties zou kunnen zijn dat er vanaf deze locaties minder of geen treinen rijden.
Ook voor de Drentse reiziger kan dit gevolgen hebben.
De actievoerende werknemers willen naar eigen zeggen dat NS weer meebiedt op de concessies voor regionale lijnen, stopt met de werkgelegenheid uit de regio’s weg te halen en de werkgelegenheid van de winkels en horeca op stations in eigen beheer houdt. Ook willen de NS-werknemers dat hun werkgever twee conducteurs inzet op alle dubbeldekkers, zo meldt de vakbond vandaag.

'Het is menens'

Henri Janssen, bestuurder van FNV Spoor: "We zitten al anderhalf jaar tegenover de directie aan tafel en al anderhalf jaar is er geen enkele beweging bij NS. Dat de werknemers nu het werk neerleggen, betekent: het is menens."
Jansen zegt heel goed te beseffen dat de acties gevolgen hebben voor de reizigers. "We doen dit niet zomaar, het is voor ons een laatste redmiddel." Stakende NS-werknemers zorgen maandagochtend op beide stations voor koffie, thee en koeken voor wachtende reizigers.

NS betreurt staking

De NS betreurt dat medewerkers maandag actie gaan voeren op de stations van Den Haag Centraal en Zwolle. Het spoorbedrijf had gehoopt met FNV Spoor in gesprek te blijven. De NS vindt het vervelend dat reizigers hier maandag hinder van zullen ondervinden. De NS zegt tegen RTV Drenthe nog niet te weten hoe het met de staking om zal gaan en of er nog maatregelen genomen gaan worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.