DNA verraadt hennepkweker: taakstraf voor telen 770 planten

hennep
De man had met een landgenoot een hennepkwekerij in De Wijk © Pixabay
Een 33-jarige man uit Groninger is veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Roden.
De wietplantage werd in december 2017 ontdekt na een melding van een inbraak. Toen politieagenten een kijkje kwamen nemen, vonden ze de kwekerij met zo'n 770 planten. Ook werden er een mondkapje, sigarettenpeuken, lege blikjes Redbull en een handschoen gevonden.

Sleutel aan ander gegeven

De eigenaar van het pand zei van niks te weten, omdat hij de ruimte waar de kwekerij werd gevonden had verhuurd. Die huurder ontkende ook alle betrokkenheid, omdat hij de sleutel tegen betaling aan een ander had gegeven. Aan wie wilde hij niet zeggen.
De Groninger kwam bij de politie in beeld, omdat op de peuken, het mondkapje, de blikjes en de handschoen zijn DNA werd gevonden. De man bekende dat hij wel Redbull drinkt en ook rookt, maar ontkende dat hij de hennepkweker was.

Geen logische verklaring

Vanwege de DNA-sporen en gebrek aan een logische verklaring over hoe die op de plek van de wietplantage kwamen, vond de rechter dat bewezen kon worden dat hij wel degelijk de dader was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.