Stelling: Kinderen moeten verplicht EHBO-les krijgen op school

ASSEN - Kinderen en jongeren weten niet goed wat ze moeten doen als iemand onwel is geworden en niet meer reageert. Nog niet de helft van de jongeren tussen de tien en zestien weet wat ze dan moet doen.

Het Rode Kruis wil dat de EHBO-kennis onder jongeren wordt vergroot en roept op meer lessen over dit onderwerp te verzorgen op scholen.

Volgens het Rode Kruis is EHBO-kennis extra belangrijk in onze provincie, want volgens in Drenthe zijn de aanrijdtijden van ambulances langer dan elders in Nederland. 

Stelling
Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat 96 procent van de kinderen het belangrijk vindt om te weten er gedaan kan worden. 92 procent van de kinderen vindt dat scholen EHBO-les moeten geven.

Wat vindt u? Moeten scholen verplicht worden om EHBO-les aan de leerlingen te geven?Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Vrijdag vroegen we u of Drenthe blij moet zijn met het succes van Het Pauperparadijs. Een meerderheid van zo'n 90 procent was het daarmee eens, bijna 10 procent niet. In totaal brachten 1.566 mensen hun stem uit.
Deel dit artikel: