Ron Jans: Als dit heel goed bevalt, ben ik misschien wel klaar als trainer

Ron Jans en directeur Hans Nijland van FC Groningen na de persconferentie waarop het nieuws bekend werd gemaakt (Rechten: Vincent Jannink/ANP)
Ron Jans en directeur Hans Nijland van FC Groningen na de persconferentie waarop het nieuws bekend werd gemaakt (Rechten: Vincent Jannink/ANP)
VOETBAL - Ron Jans uit Tynaarlo heeft veel zin in zijn nieuwe functie als technisch manager bij FC Groningen.
"Als dit heel goed bevalt van twee kanten, ben ik misschien wel klaar als trainer. Jezelf uitdagen in het leven, dat vind ik heel mooi", aldus Jans.

Trilogie

Zijn terugkeer bij Groningen noemt Jans een 'trilogie'. "Ik was daar speler en trainer en nu keer ik terug als technisch manager. Ik word verantwoordelijk voor het selectiebeleid en de aanstelling van trainers. Ik hoop iedereen bij de club te motiveren, om te doen waar ze goed in zijn; begeleiden, inspireren en corrigeren."
Lees meer: Ron Jans wordt technisch manager bij FC Groningen
Bewust geen trainer
Ondanks dat hij meerdere aanbiedingen kreeg, koos Jans er bewust voor om niet weer een club te trainen. Hij wil weten hoe het is om een jaar geen trainer te zijn. "Als je in je leven altijd hetzelfde doet, is het ook goed om te realiseren wat je gaat missen. En om te kijken wat je wilt met je leven. Dit vond ik een mooi moment", zegt Jans.

Sportieve fiets

Ron Jans woont met zijn gezin al jaren in Tynaarlo en dat verandert in ieder geval niet met deze baan. "We hebben het er goed naar de zin. Ik ga vandaag nog kijken om een wat sportievere fiets aan te schaffen, dat past ook wel bij Drenthe."
De nieuwe technisch manager is overigens niet direct van plan om met die fiets naar zijn werk te gaan. "Het kan, maar ja... het weer, hè?"
Jans tekent bij FC Groningen een contract voor één jaar. Hij volgt Peter Jeltema op, die per 1 september stopt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.