Assen mocht rottweiler Renzo in beslag nemen

Raad van State
De Raad van State stelde Assen in het gelijk © RTV Drenthe/Edwin van Stenis
De Raad van State heeft vandaag in een einduitspraak bepaald dat de gemeente Assen hond Renzo in beslag mocht nemen. De gemeente nam de rottweiler in augustus 2018 in beslag omdat hij ondanks een verplichting geen muilkorf droeg. Ze mag de hond nog steeds in beslag nemen als ze dat nodig vindt.
De Raad draait met deze einduitspraak de spoeduitspraak van vorig jaar terug. Destijds moest Assen Renzo aan zijn eigenaar terug geven. Sindsdien is de hond weer thuis en zijn er, mede door zijn castratie, geen incidenten meer geweest. De eigenaar uit Assen had gehoopt dat de Raad de gemeente Assen op de vingers zou tikken en tot een kosten- en schadevergoeding zou veroordelen. Renzo's baasje heeft geen recht op een schadevergoeding.

Bijtincidenten

Assen had de rottweiler in 2018 na bijtincidenten in beslag genomen. De hond had geen muilkorf om, terwijl dat wel moest nadat hij in 2016 ook meerdere keren had gebeten. De eigenaar heeft volgens de Raad van State op geen enkele wijze aannemelijk gemaakt dat een muilkorf niet meer nodig was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.