De opmars van KTM: 'Winning on Sunday is selling on Monday'

MOTORSPORT- KTM is dit jaar nieuw in de MotoGP. Met Bradley Smith en Pol Espargaro zijn ze toegetreden tot de koningsklasse. De sport is het ideale uithangbord voor de verkoop van straatmotoren. "Winning on Sunday is selling on Monday", zegt de directeur van KTM Nederland, Jeroen Punt.
Tijdens de TT heeft KTM een speciale Bo Bendsneyder-tribune. De enige Nederlandse vaste Grand Prix-coureur komt uit in de Moto3 en staat na zeven races op de veertiende plaats.
Ondanks de kennis die het bedrijf heeft opgedaan in de Moto 3 en Moto2 klasse, is de toetreding tot de MotoGP een hele beproeving. "Je begint weer helemaal opnieuw. Alles is anders. Je moet leren, je neus stoten en weer opstaan en doorgaan", aldus Punt.

Vierde merk ter wereld

In 1994 werd de eerste straatfiets afgeleverd. Inmiddels zijn ze wereldwijd het vierde merk achter Harley Davidson, Suzuki en Kawasaki. "We zitten in de slipstream en ik denk dat we voor het einde van het jaar nog wel twee plekjes kunnen stijgen"
Van oudsher is KTM een echt crossmerk. Mannen alles Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff rijden voor het fabrieksteam. Maar begin jaren negentig begon het merk zich te interesseren voor de straatmotoren. Inmiddels verdienen meer dan vierhonderd werknemers hun brood in allen al de sportafdeling van KTM.
Buiten motorcross en wegrace zit KTM ook in de rallysport. Al met al hebben ze 261 wereldtitels behaald. Vijftien jaar op rij wonnen ze ook de Dakar-rally.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.