Veteranenombudsman: structurele financiering nodig voor veteranenopvang

De Compound in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Compound in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Veteranenombudsman en Nationale ombudsman Reinier van Zutphen pleit voor een structurele vorm van financiering van de veteraneninloophuizen door de rijksoverheid.
De inloophuizen krijgen nu hun geld uit subsidies, giften en donaties, waardoor het ieder jaar weer lastig is om rond te komen.Tijdens Van Zutphens bezoeken aan de inloophuizen vertelden veteranen dat zij zich zorgen maken over het voortbestaan ervan. Hij pleitte al eerder voor betere zorg voor veteranen die in de problemen zitten.
In Nederland zijn er twintig inloophuizen, waaronder ook De Compound in Assen. Ook hier zijn jaarlijks zorgen over het voortbestaan van het opvanghuis. Veteranen kunnen er terecht voor een gesprek met lotgenoten, voor dagbesteding of hulpvragen. Ook helpen zij vanuit de inloophuizen de gemeente bij activiteiten, zoals herdenkingen of scholenprojecten.
De Veteranenombudsman komt met zijn aanbeveling op Nederlandse Veteranendag. Nederland telt ruim 115.000 veteranen, mannen en vrouwen die zich hebben ingezet tijdens tal van vredesmissies.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.