Fouten nekken Axel Pons

MOTORSPORT - Axel Pons reed een eenzame race vandaag in de Moto2-klasse. Door twee fouten viel hij ver terug en uiteindelijk kwam hij als 22ste over de finish.
Pons vertrok vanaf de tiende plek en had een goede uitgangspositie om zijn doelstelling - finishen in de top-10 - te halen. Maar kort na de start ging het al mis. De Spanjaard in Drentse dienst verschakelde zich en verloor veel terrein. Even later ging hij onderuit. "Ik wilde daarna zo snel mogelijk weer naar voren", zegt Pons. "Ik haalde vier coureurs in, maar toen ik Sandro Cortese wilde inhalen raakte ik hem en kwamen we samen in de grindbak terecht."
Toch is Pons, die niet volledig fit was na een valpartij in de kwalificatie, niet alleen maar ontevreden. "Het was een moeilijke race, maar over het algemeen was het een goed weekend. De snelheid was goed. Het is jammer dat we het niet konden afronden met een goed resultaat. We moeten deze lijn nu doortrekken."
Op de hoogte blijven van de TT? Al het nieuws over de TT in Assen vind je op onze speciale
en in de app.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.