OM eist 10 jaar cel tegen hoofdverdachte drugsbende Meppel

ASSEN/MEPPEL - Het Openbaar Ministerie (OM) eist 10 jaar cel tegen hoofdverdachte Saied H. in de grote drugszaak Maggiora. De 33-jarige Meppeler heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan grootschalige drugshandel..
Officier van justitie Henk Mous vindt het bewezen dat hij verantwoordelijk is voor de import van 88 kilo cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek in 2014 en 2015. Ook was H. volgens hem daarna met medeverdachten een nieuw transport van vierhonderd kilo coke aan het voorbereiden.

Verder vindt de officier dat bewezen is dat H. handelde in cocaïne en speed, geld witwaste, zware wapens had en de leider was van een criminele organisatie. Het OM gaat ervan uit dat hij in twee jaar tijd 1,6 miljoen euro heeft verdiend met de handel in drugs.

In de zaak Maggiora stonden de afgelopen weken acht verdachten terecht bij de rechtbank in Assen.

Eisen tegen ander verdachten

Tegen verdachte Ivo J. (28) uit Meppel, rechterhand van Saied H., eiste het OM 3,5 jaar cel. Aanklager Mous hield rekening met zijn meewerkende houding. Tegen Kamal A. (33) uit Meppel, die zich vooral met speedhandel bezig hield eiste hij ook 3,5 jaar.

Hetzelfde geldt voor seksclubeigenaar Mel E. (34) uit Meppel, die volgens de officier steeds naar de achtergrond leek te verdwijnen in de groep, maar ondertussen wel een belangrijke adviseur van Saied H. was. Ook bewaarde hij veel cash geld voor H.

Tegen Willem S. (43) uit Dronten eiste de officier drie jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de twee coketransporten in 2014 en 2015. Hassan H. (53) uit Almere, die de containers met drugs als vrachtwagenchauffeur naar Nederland haalde, hoorde achttien maanden eisen.

D.B. (25) uit Meppel, de vriendin van Saied H., moet voor witwassen acht maanden de cel in, vindt de officier.

De enige verdachte die er dinsdag niet was, is Pascal W. uit Duitsland. Tegen de 44-jarige W. eiste de aanklager twintig maanden cel voor zijn rol bij het eerste coketransport.

Lees hier meer over de verdachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl