OM eist taakstraf voor aanranding oppas in Borger

rechtbank_bordje_officier_van_justitie
De officier eist een werkstraf © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Voor het aanranden van een jonge vrouw die een avond op zijn zoontje paste is tegen een 38-jarige man uit Ter Apel een werkstraf van veertig uur geëist. De man ontkende op zitting met klem dat hij die avond de jonge vrouw probeerde te zoenen.
De vrouw paste in oktober 2017 in Borger op het zoontje van de verdachte en het zoontje van zijn toenmalige vriendin. De twee gingen ieder naar een ander feest. De man kwam die avond eerder thuis.
De oppas wilde naar huis, maar werd overgehaald om toch nog een sigaretje te roken. De man zou vervolgens toespelingen hebben gemaakt en probeerde haar te zoenen. Ze draaide haar hoofd weg.

Wegrennen

De vrouw rende naar eigen zeggen de woning uit en belde haar ex-vriend en vertelde wat haar was overkomen. Haar ex-vriend verklaarde bij de politie dat de vrouw erg overstuur was. Ze wilde nooit meer op dat adres oppassen, zou ze hebben gezegd.
De officier van justitie geloofde het verhaal van het slachtoffer. "Ze was daar aan het oppassen om iets bij te verdienen. Ze heeft geen reden gehad dit te verzinnen." De aanklaagster hield in haar eis rekening met de ouderdom van de zaak.
Over twee weken is de uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.