Nedmag mag zout winnen bij Borgercompagnie

Inwoners van Zuidlaarderveen zijn niet blij met het uitbreiden van de winlocatie bij Borgercompagnie. (Rechten: RTV Drenthe/ Hjalmar Guit)
Inwoners van Zuidlaarderveen zijn niet blij met het uitbreiden van de winlocatie bij Borgercompagnie. (Rechten: RTV Drenthe/ Hjalmar Guit)
BORGERCOMPAGNIE - Zoutwinningsbedrijf Nedmag mag de winlocatie bij Borgercompagnie vernieuwen, dat betekent dat er twee nieuwe zoutputten aangeboord mogen worden. Een kleine meerderheid in de gemeenteraad van Veendam stemde hier gisteravond mee in.
In en rondom Borgercompagnie is veel weerstand, maar ook inwoners van Zuidlaarderveen zijn hier niet blij mee. Zij zijn tegen de zoutwinning, omdat ze zeggen dat ze hierdoor schade hebben aan hun huizen. Zij zaten op de tribune van de raadzaal in Veendam om hun onvrede te uiten, meldt
.
Nu moet het Ministerie van Economische Zaken nog toestemming geven voor de zoutwinning rondom de Gronings-Drentse grens, zegt Jean Pierre Dessart van de stichting Stop Zoutwinning uit Zuidlaarderveen.

Vertrouwen

Directeur van Nedmag, Bert Jan Brunning wil het vertrouwen van de inwoners terugwinnen en stemde in met het in de gaten houden van geluidsoverlast en het bedrijf gaat jaarlijks metingen doen naar de bodemdaling. Dit werd ook al gedaan, maar de directeur geeft toe dat de communicatie hierover naar de inwoners beter kan.

Zuidlaarderveen

In februari van dit jaar stemde de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer tegen een plan voor zoutwinning onder Zuidlaarderveen, Oud Annerveen en Kiel-Windeweer. Nedmag is het hier niet mee eens en overweegt naar de Raad van State te stappen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.