Zaak ongeluk Nieuw-Amsterdam met busje voor vierde keer uitgesteld

Rechtbank Assen
De man kwam weer niet opdagen voor de rechter in Assen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De rechtszaak tegen een 32-jarige man uit Klazienaveen, die in oktober 2017 in Nieuw-Amsterdam een ernstig ongeluk veroorzaakte, is voor de vierde keer uitgesteld. De man kwam niet opdagen. Hij wordt de volgende keer van zijn bed gelicht, beloofde de rechter.
De man bestuurde die dag een personenbusje. Hij was zwaar onder invloed van alcohol. Het busje raakte op de Erfscheidenweg in een bocht van de weg. Het voertuig ging rakelings langs een boom en lantaarnpaal en belandde in een sloot. Vier inzittenden raakten gewond. Een van hen liep botbreuken op.

Beginnend bestuurder

Uit bloedonderzoek bleek dat de man 2,38 milligram alcohol in zijn lichaam. De man had zijn rijbewijs nog geen vijf jaar in zijn bezit en mocht als beginnende bestuurder de grens van 0,2 milligram niet overschrijden. Eerdere uitnodigingen om op zitting te verschijnen kwamen niet bij de man aan. Deze laatste keer tekende de moeder en kon de man weten wanneer hij voor moest komen.
De rechter wil de verdachte toch zien en spreken en gaf daarom het zogeheten bevel medebrenging af, om er zeker van te zijn dat de man de volgende keer wel aanwezig is. De rechter wil ook dat de reclassering een rapport opmaakt over een mogelijk alcoholprobleem bij de verdachte.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.