Twee jaar cel voor misbruiken stiefdochter

rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
De man uit Emmen werd door de rechter veroordeeld © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Voor ontucht met een 15-jarige stiefdochter is een 40-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Het Openbaar Ministerie eiste 2,5 jaar cel.
Het meisje werd in september misbruikt. Dit kwam naar buiten doordat het slachtoffer een brief stuurde naar haar moeder. Ze schreef haar dat ze werd betast. Uitgerekend na het versturen van de brief werd het kind door de man seksueel misbruikt.
Haar moeder was die avond niet thuis. Ze trof haar dochter later huilend aan. De Emmenaar werd kort daarop opgepakt. Hij bekende gedeeltelijk. Hij had haar alleen aangeraakt, zei de man. Er is volgens de rechter meer gebeurd dan door de man is bekend.
De officier eiste ook een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel. De maatregel houdt in dat de man na de celstraf moet worden behandeld, mocht dat nodig zijn. De rechter vond zo'n maatregel in dit geval niet nodig.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.