FestiValderAa verwacht meer dan 9.000 bezoekers

SCHIPBORG - Meer dan negenduizend bezoekers verwacht de organisatie van FestiValderAa. Dit weekend vindt de zevende editie van het festival plaats in het Nationaal Park Drentsche Aa.
Een festival met muziek, theatervoorstellingen op bijzondere locaties en veel workshops voor de kinderen.

Oeral
Bezoekers zijn enthousiast over het natuurfestival, dat veel weg heeft van Oerol - maar dan in het klein. "We dachten er ooit zelfs nog over om het festival 'Oerol Spontaan' te noemen", vertelt organisator Henk Jongebloed mijmerend. Zeven jaar geleden begon het festival onder de naam Oeral spoelt aan, maar na een rechtzaak mocht die naam niet meer gebruikt worden.

Jongebloed is opgelucht dat het festival is begonnen. "Het was even stressen aan het begin van deze week, maar nu loopt alles op rolletjes. En we kregen zelfs al nationale media-aandacht!"

Meer dan vorig jaar
FestiValderAa kreeg vorig jaar een recordaantal bezoekers: zo'n negenduizend. En dit jaar verwacht de organisatie het nóg beter te doen. Organisator Jongebloed: "We hebben alweer meer entreekaartjes verkocht dan vorig jaar." En daarmee zit het festival bijna aan het maximum van het aantal bezoekers dat ze aankunnen.

Want in totaal kan het natuurgebied een kleine tienduizend man aan, verspreid over drie dagen. "En het festivalterrein kan drieduizend man aan, tegelijkertijd", zegt Jongbloed. "Dus we kunnen nog wel iets groeien."

Hoeveel mensen er daadwerkelijk op het terrein rondlopen, is onduidelijk. Bij de ingang wordt het aantal binnenkomende en uitgaande bezoekers niet bijgehouden.
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aa en Hunze Schipborg FestiValderAa
Deel dit artikel: