Hurry-Up speelt komend seizoen geen Europees handbal

Volle tribunes in de halve finale tegen Sporting afgelopen seizoen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Volle tribunes in de halve finale tegen Sporting afgelopen seizoen (Rechten: archief RTV Drenthe)
HANDBAL - Hurry-Up gaat komend seizoen niet Europa in. De handbalclub uit Zwartemeer heeft zich niet ingeschreven voor de EHF Challenge Cup, het Europese handbaltoernooi voor clubteams.
De heren van Hurry-Up speelden afgelopen seizoen vier rondes in de Europacup, terwijl er maar één was begroot. Hurry-Up zorgde voor een sensatie, want het bereikte als eerste Nederlandse club de laatste vier in de Challenge Cup. Grootmacht Sporting CP uit Lissabon was in de halve finale een maatje te groot voor de Zwartemeerders.
Lees meer: Europees succes Hurry-Up overschaduwd door geldproblemen
Geen risico
De historische prestaties in Europa kwamen de club letterlijk duur te staan, want het leidde tot een begrotingstekort van 18.000 euro. Volgens voorzitter Hendrikus Velzing is dat gat gedicht, maar hij wil niet het risico lopen dat dit opnieuw gebeurt. "Ik wil geen gekke dingen meer. Ik wil geen risico nemen, voor dit jaar wil ik er op toezien dat alles binnen de begroting blijft. Toen ik eind april terugkwam, stond niet alles financieel op een rijtje. Ik ga streng controleren op de uitgaven."
Lees meer: Provincie en gemeente betalen mee aan Europacupduel Hurry-Up
Jaar van bezinning
Velzing heeft zijn spelers nog niet ingelicht over het besluit. "Voor een aantal spelers is het een domper, maar ik denk dat ze er wel rekening mee hebben gehouden. Ze hebben contracten getekend, waar niet in staat dat we Europacup spelen. Een jaar van bezinning nu en dan bouwen aan een grotere selectie en meer financiële armslag. Dan zouden we weer Europacup kunnen spelen."

75.000 euro

Hurry-Up moet volgens hem eerst een sponsor vinden die zo'n 75.000 euro in het laatje brengt. Dan kan Hurry-Up mogelijk na volgend seizoen Europa weer in. "Ik ga mij zeker sterk maken voor een extra sponsor of een grote hoofdsponsor. Ze staan helaas niet in de rij", aldus Velzing.
Mocht er zich op korte termijn toch een sponsor melden, dan gaat Velzing er alles aan doen om alsnog Europees te spelen komend seizoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl