Geen les meer op Deltion College in Zwolle vanwege corona

Deltion College Zwolle RTV Oost Wouter de Wilde
Het Deltion College in Zwolle © RTV Oost/Wouter de Wilde
Op het Deltion College in Zwolle wordt vanaf maandag tot in ieder geval vrijdag 27 maart geen les meer gegeven.
Het College van Bestuur van de mbo-school schrijft dat goed onderwijs 'in de huidige situatie moeilijk te realiseren is'.

Examens gaan wel door

Het schoolbestuur heeft besloten dat alle examens en de direct daarvoor noodzakelijke voorbereidende lessen wel doorgaan. Ook gaat Deltion het onderwijs, daar waar mogelijk, online of in een andere vorm aanbieden.
Het College van Bestuur schrijft verder dat er 'voor studenten en medewerkers in de domeinen Zorg en Kind & Educatie een speciale maatschappelijke opgave ligt'. "We onderzoeken de mogelijkheden om medewerkers en studenten in te zetten om deze cruciale sectoren draaiende te houden."
"De gezondheid van onze studenten en medewerkers staat natuurlijk voorop. We vragen iedereen daarom alert te blijven op de eigen gezondheid en probeer verspreiding van corona te voorkomen."

19.000 studenten

Naar het regionaal opleidingencentrum (ROC) in Zwolle gaan 19.000 studenten, verdeeld over zo'n 250 opleidingen. De school heeft 1.400 medewerkers.
De gebouwen van het Deltion College blijven open de komende tijd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.