Coronavirus vastgesteld in Noordenveld

Corona
Het coronavirus is vastgesteld in Noordenveld © ANP/Rob Engelaar
Voor het eerst is het coronavirus vastgesteld in Noord-Drenthe. De GGD meldt dat een persoon in Noordenveld positief is getest op het virus. Het is de enige nieuwe besmetting in Drenthe.
Het virus is geconstateerd bij een volwassen man. Zoals gebruikelijk bij nieuwe besmettingen wordt een contactonderzoek ingesteld om te achterhalen met wie de patiënt in aanraking is gekomen.
Het is voor het eerst sinds vrijdag dat er een nieuw geval van het virus is vastgesteld in Drenthe. Tot nog toe waren er besmettingen in De Wolden, Hoogeveen, Emmen en Coevorden. Landelijk staat het aantal positief geteste mensen op 1135, al ligt het werkelijk aantal besmettingen waarschijnlijk veel hoger omdat niet iedereen getest wordt.
In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.