Domesta gaat niet meer verhuren in woontoren in Emmen

Een ontwerp van de woontoren (schets: Attika Architecten)
Een ontwerp van de woontoren (schets: Attika Architecten)
EMMEN - Woningcorporatie Domesta trekt zich terug uit de nieuw te bouwen woontoren achter de bibliotheek in Emmen, op de kruising van de Hondsrugweg en de Weerdingestraat.
Drie jaar geleden spraken Domesta en projectontwikkelaar Peter van Dijk af dat de woningcorporatie veertig huurappartementen zou kopen. Bij de verdere uitwerking van het plan konden beide partijen niet tot overeenstemming komen, omdat het niet meer tegen de prijzen kan die in 2014 zijn afgesproken.
Van die veertig appartementen gaat woningcorporatie Lefier er 28 verhuren.

Zelf verkopen

De overige twaalf appartementen gaat Peter van Dijk zelf verkopen. Die bevinden zich op de achtste tot en met de tiende etage van de flat. De 28 sociale huurwoningen zitten daar onder. In totaal moet de flat zestien verdiepingen krijgen.

Naam van de toren

De woontoren van 65 meter hoog zou eerst de Manhattan Tower gaan heten. Maar daar kreeg Van Dijk flink kritiek op. Hij las op verschillende fora dat lezers zich afvroegen of de projectontwikkelaar zijn verstand verloren had. Hoe de toren wel gaat heten, is nog niet bekend, de eigenaar gaat een prijsvraag uitschrijven via social media. "Het kan alsnog de Manhattan Tower worden", zegt Van Dijk. "Maar het kan ook een andere naam worden, wie weet. Ik ben eerst bezig met een hele mooie toren."

Bezwaar

Niet iedereen is het eens met de bouw van de toren. Zo zijn enkele bezwaarmakers naar de Raad van State gestapt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.