Hurry-Up trainer Vlijm: We gaan voor de beker

HANDBAL - Net niet moet net wél worden voor de handbalheren van Hurry-Up uit Zwartemeer. Het droomseizoen van afgelopen jaar, met drie halve finales om de landstitel, beker en de Europacup was fantastisch, maar uiteindelijk stonden de spelers en technische staf wel met legen handen.
"En uiteindelijk speel je wel om prijzen te winnen", aldus Hurry-Up trainer/coach Martin Vlijm die gisteren zijn eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen leidde.

'Missen van de bekerfinale was smet op topseizoen'

De Amsterdammer had een flinke conditietraining in petto voor zijn team en leidde de training in het shirt die hij kreeg na zijn laatste landstitel bij BEVO in 2014. "Niet bewust hoor, maar ik vind dat we dit jaar voor een prijs moeten gaan. Welke? De beker. Dat is realistisch. Afgelopen seizoen hadden we die kans ook al, maar speelden we in de halve finale tegen Aalsmeer onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Eigenlijk kan je wel stellen dat het mislopen van de bekerfinale een smet was op een topseizoen."

Geen Europacup

Vlijm kan zich het komend seizoen in principe richten op twee fronten: het kampioenschap en de beker. Vanwege de hoge kosten besloot de clubleiding dit seizoen niet mee te doen aan de Europacup. Er is nog wel wat geld, maar dat wordt aangeboord om een extra cirkelspeler aan te trekken. Vlijm begrijpt het standpunt van de club, maar vindt het wel jammer. "Van wedstrijden op hoog niveau leer je het meest. Dat is altijd beter dan trainen."

Brandweerman en beroepsmilitair

"Of we door de vele wedstrijden vorig seizoen uiteindelijk op het beslissende moment wedstrijden verloren? Dat zou kunnen, maar ik ben daarin heel nuchter. Aan het einde van het seizoen hebben we een brandweerman en een beroepsmilitair bij de selectie gehaald die al jaren niet op niveau hadden gespeeld. Dan kan je gewoon niet kampioen worden, al moet ik zeggen dat beide jongens het echt geweldig deden."

Jonge ploeg

Hurry-Up heeft, behoudens die extra cirkelspeler, de selectie voor het komend seizoen rond. Doelman Manuel Kremer is gestopt (en wordt keeperstrainer), net als Loek Hageman, Paul Schuiling en Martijn Louissen. Thies Berendsen vertrok naar Houten en Tobias Marx naar Sporting Nelo (België). Waar de toekomst van Dimitris Katsikis, Thomas Aagaard en Tomas Bernatavicius ligt is nog onduidelijk. Voor hen kwamen doelman René de Knegt (Hellas), Kevin Bos (Tus Haren, Duitsland), Alexander von Eitzen (HSG Tarp-Wanderup) en Laurynas Petrusis (Litouwen). Joël Huesmann kwam na de winter al uit voor Hurry-Up en blijft ook dit seizoen. "Met Alexander en Laurynas hebben we twee 19-jarige talenten gehaald. Daar heb ik hoge verwachtingen van", aldus Vlijm.

'Volendam favoriet'

Volgens Vlijm is Volendam de grote favoriet voor de landstitel. "Niet omdat ze de beste spelers hebben, maar omdat ze Gerrie Eijlers erbij hebben gekregen. Hij gaat heel veel punten voor Volendam pakken."

'Vier duels, minimaal zes punten'

Op 9 september begint het seizoen in de BENE-League. Hurry-Up start met een thuisduel tegen het Belgische Sasja, waarna Volendam (uit), Tongeren (thuis) en Quintus (uit) wachten. Vlijm: "Ik wil die competitie superscherp beginnen. In vier duels moeten we minimaal zes punten pakken. Of we uiteindelijk de final four halen en spelen voor de winst in de BENE-League lijkt me lastig. Bocholt heeft haar zinnen op de zege gezet. Voor ons is het belangrijker om bij de beste vier Nederlandse clubs te eindigen. In dat geval zijn we zeker van de BENE-League volgend seizoen en kunnen we spelen om de landstitel."

Nieuwe opzet

Het NHV heeft de opzet voor de play-offs veranderd en bepaald voor de komende drie seizoenen. Dit houdt in dat de beste vier Nederlandse clubs in de BENE-League gaan spelen in de play-offs om de landstitel. De onderste twee Nederlandse clubs in de BENE-League spelen in de play-offs tegen de nummers 1 en 2 van de eredivisie. Die vier ploegen strijden om twee plekken in de BENE-League in het seizoen 2018/2019.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl