Gemeente verbiedt gebruik spectaculaire autoschommel in Peest

De autoschommel van de organisatie van Feest Peest (Rechten: Feest Peest/Youtube)
De autoschommel van de organisatie van Feest Peest (Rechten: Feest Peest/Youtube)
PEEST - De organisatie van Feest Peest mag de zelfgebouwde autoschommel niet meer gebruiken.
Een groep vrienden was op het idee gekomen om een auto met kettingen te bevestigen aan twee grote kranen. Maar de gemeente Noordenveld vindt het bouwwerk te onveilig.

'Degelijk gebouwd'

"De autoschommel was zo degelijk gebouwd, dat er niets mee kan misgaan", zegt organisator Geert Jager van Feest Peest. "Maar de gemeente vindt het toch te onveilig en dreigt nu met een dwangsom. Ook dreigen ze zelfs met politie-optreden als we de schommel toch gaan gebruiken tijdens ons feest op 19 augustus", vertelt Jager.
Hoe hoog de dwangsom van de gemeente is, kan een gemeentewoordvoerder nog niet zeggen.
Wethouder Jos Huizinga bevestigt dat de gemeente de attractie te gevaarlijk vindt. "Wij hebben de plicht om de veiligheid van bezoekers te garanderen. Daar moeten we niet lichtzinnig mee omgaan. We zijn op gesprek geweest en het was zeer kort dag om een gedegen onderzoek te doen om te kijken of het veilig genoeg is."
Lees meer: Groep vrienden in Peest bedenkt autoschommel
Teleurgesteld
Volgens Jager is de organisatie van het feest 'zwaar teleurgesteld'. Maar vanwege de dwangsom waarmee wordt gedreigd, heeft de organisatie besloten de autoschommel niet te gaan gebruiken.
Eind vorige maand hielden de mensen van Feest Peest een soort 'try-out' met de schommel. Dat leverde onderstaande beelden op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.