Agente meters meegesleurd door auto: dader voortvluchtig

EMMEN - Een agente is zaterdagavond gewond geraakt tijdens een incident aan de Meerstraat in Emmen. Op de voortvluchtige verdachte loste de politie een enkel schot.
Volgens woordvoerder van politie Noord-Nederland Robert-Jan Valkema gingen agenten af op een melding van een huiselijke ruzie. "Mijn collega's komen daar ter plaatse en willen met een van de betrokkenen spreken", zegt Valkema. Een van de betrokkenen zat toen al bij een onbekend persoon in de auto.

Vol gas achteruit

De auto stopte, waarna de agenten met de personen konden praten. Valkema: "De betrokkene werkt keurig mee, maar de bestuurder van de personenauto niet. Als mijn collega bij hem in de deuropening staat om naar het rijbewijs te vragen, geeft de man vol gas achteruit."
De agente werd enkele meters meegesleurd en raakte gewond in het gezicht. "Daar wordt mijn collega nu voor behandeld in het ziekenhuis, maar ze is niet ernstig gewond geraakt", zegt Valkema.

Voortvluchtig

De onbekende man reed vervolgens weg, waarna de andere agent een schot loste op de auto. Waar het voertuig nu is, kan de politie niet zeggen. De verdachte is nog voortvluchtig.
"We zijn druk bezig uit te zoeken wie de bestuurder is", zegt de woordvoerder. Er wordt een geweldsrapportage opgemaakt in verband met het lossen van een schot op de auto.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.