Twee Emmenaren opgepakt in Italië met 11 kilo cocaïne

EMMEN - De Italiaanse politie heeft eerder deze week twee Emmenaren opgepakt op het eiland Sardinië, omdat ze drugs smokkelden. Dat staat in een Italiaanse krant.

La Provincia meldt dat de twee zijn aangehouden omdat ze zich verdacht gedroegen. De mannen, met Italiaans klinkende namen, zijn 27 en 29 jaar oud. 

Ze reden rondjes in verschillende badplaatsen op het eiland, elk in een andere auto. Toen ze samen stopten en in gesprek gingen met elkaar, leek er ruzie te ontstaan. De politie besloot daarop in te grijpen.

Volgens de Emmenaren waren ze die ochtend aangekomen op het eiland, en waren ze de weg kwijt. Ze zouden opgehaald worden door iemand die hen naar een vakantiepark zou leiden, was hun verklaring. 

Geheim compartiment
De politie vertrouwde het zaakje niet, en besloot de auto's aan een grondige inspectie te onderwerpen. In een garage werden ze helemaal nagekeken. Aan de autosleutels van één van de auto's hing een sleutelhanger die leek op een afstandsbediening. Bij het indrukken hiervan klonk er een geluid uit de auto alsof er iets open ging.

Na een poosje zoeken bleek de afstandsbediening een compartiment te openen binnenin de auto. Hierin vonden de agenten 11 kilo cocaïne. 

Twee miljoen
De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer twee miljoen euro. De mannen verklaarden dat de auto niet van henzelf was en dat ze het slachtoffer zijn geworden van drugssmokkelaars.
Meer over dit onderwerp:
Emmen drugs cocaïne Italië Sardinië
Deel dit artikel: