Modelauto's gaan racen op Verkeerspark Assen

Het Verkeerspark in Assen wordt een racebaan voor modelauto's (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Verkeerspark in Assen wordt een racebaan voor modelauto's (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Het voormalige Verkeerspark in Assen wordt een racebaan voor op afstand bestuurbare auto’s. Dat schrijft het WorldRC Racing Center op Facebook.
Volgens de initiatiefnemers is er een formele overeenkomst gesloten met de eigenaar van het Verkeerspark.
De oude kartbaan wordt omgetoverd tot outdoor-baan van circa tachtig meter breed en zestig meter diep en zal daardoor behoren tot één van de grootste van Europa.
"De layout kan eenvoudig aangepast worden zodat de baan op meer dan 10 verschillende manieren verreden kan worden." Zo staat te lezen op de Facebookpagina.

Internationale wedstrijden

De baan wordt ook aangemeld bij de Nomac, de nationale bond voor het racen met afstand bestuurbare auto's. Dat is nodig om internationale wedstrijden op circuit te mogen racen.
Lees meer: Eigenaar Verkeerspark baalt na brand: Er zou een restaurant in komen
Eind juli brak er nog brand uit in het Verkeerspark. Toen baalde de eigenaar, Herman Jasper, omdat hij bang was dat de plannen om het park deels te verhuren hiermee van tafel waren. Nu blijkt dus dat de verhuurplannen wel degelijk doorgaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.