Trainer FC Eindhoven: FC Emmen heeft ploeg voor top 5

Wilfred van Leeuwen (trainer FC Eindhoven
Wilfred van Leeuwen (trainer FC Eindhoven © website fc-eindhoven.nl
VOETBAL - Wilfred van Leeuwen, de nieuwe trainer van FC Eindhoven, ziet in FC Emmen een ploeg die mee gaat strijden voor de bovenste vijf of zes plekken in de Jupiler League.
Dat zegt de oefenmeester in
op het duel tussen de twee clubs vanavond.

Afwijkend systeem

"Ik schat FC Emmen hoger in dan Telstar, waar we vorige week tegen speelden (2-2 eindstand). Emmen speelt een systeem was afwijkt van de gemiddelde ploeg in de Jupiler League. Het 5-3-2 systeem vergt een bepaalde manier van benadering, maar daar hebben we deze week goed op getraind", aldus Van Leeuwen.

"We gaan ons niet aanpassen"

Toch betekent die bepaalde manier van benadering, volgens Van Leeuwen, niet dat Eindhoven zich zal gaan aanpassen aan FC Emmen. "Nee, we spelen ons eigen systeem, gaan uit van onze eigen krachten. We willen in onze eigen manier van spelen beter worden. Winst en verlies is natuurlijk belangrijk, maar het ontwikkelen van spelers en het team binnen ons systeem heeft een hoger doel."

Goede herinnering

Van Leeuwen bewaart als trainer een geweldige herinnering aan zijn, tot nu toe, enige krachtmeting als trainer met FC Emmen. Dat was twee seizoenen geleden, toen hij nog trainer was van VVSB. In de KNVB-beker schakelde hij met de amateurclub FC Emmen uit, door in Katwijk met 3-1 te winnen. "Dat ging ook nog eens vrij gemakkelijk. Maar van dat elftal is weinig meer over. Bovendien zit er nu een andere trainer, die een ander systeem speelt."

Rinus Michels Award

VVSB bereikte in dat seizoen (2015/2016) overigens de halve finale van de andelijke beker. Voor onder meer die prestatie kreeg Van Leeuwen in dat seizoen ook de Rinus Michels Award uitgereikt, als amateurtrainer van het jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.