Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

In Coevorden herleven oude tijden (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
In Coevorden herleven oude tijden (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
ASSEN - Voor liefhebbers van natuur, muziek, historie en nachtwandelingen is er dit weekend weer van alles te beleven in Drenthe.
Wij zetten een aantal activiteiten voor u op een rijtje. Leuk om te noteren: het lijkt mooi
te worden in het weekend.


Molendag

In heel Drenthe zetten de molens zaterdag de deuren open voor publiek. Maar liefst 35 van de 38 molens van de provincie doen mee aan de jaarlijkse Drentse Molendag. Molenaars geven bezoekers morgen een rondleiding en een demonstratie van de authentieke machines. Klik
om te zien welke molens zijn geopend.


Nederpop XXL
Zaterdag kunnen liefhebbers van Nederlandstalige liedjes hun hart in Barger-Oosterveld ophalen. Dan vindt Nederpop XXL plaats. Nederpop XXL is een nieuw muziekevenement met alleen maar Nederlandstalige zangers en zangeressen. Het evenement zal worden gehouden op het terrein van de IJsbaan in Barger-Oosterveld.

Het Preuvenement

Op zaterdag en zondag staat de Gouverneurstuin in Assen geheel in het teken van Het Preuvenement: bijzondere live optredens op het podium, presentaties van culturele instellingen uit Assen én een overheerlijk aanbod van hapjes en drankjes van de Asser horeca.
In Hoogeveen kunt u tijdens Hoogeveen Culinair ook terecht voor culinaire hoogstandjes. Dankzij de laagdrempeligheid is dit een evenement voor jong en oud. Hoogeveen Culinair vindt plaats in het Burgemeester Tjalmapark, achter het Raadshuis.
Garnizoensdag
Geïnteresseerden in regionale geschiedenis moeten zaterdag in Coevorden zijn. Die stad is dan het toneel voor de Garnizoensdag. Er zal stil worden gestaan bij het feit dat Coevorden 425 jaar geleden een Garnizoensstad werd. Er is dan een heuse tentenkamp op de Markt, er zijn ook Oudhollandse spellen en er worden kanonnen afgeschoten.

Brocante op Elim

Een brocantemarkt in Franse sfeer. Zaterdag wordt Brocante op Elim voor het derde jaar op rij georganiseerd. Het evenement vindt plaats in de tuin en rondom de Dorpsstraat in Elim.De markt van vorig jaar trok ruim 1.000 bezoekers. De entree bedraagt 2 euro, dat is inclusief een consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niets te betalen.

Muzieknacht Zuidlaren

Liefhebbers van muziek kunnen zaterdag naar Zuidlaren. Daar vindt de Muzieknacht plaats. Dit jaar zijn er op acht locaties tal van activiteiten. Op drie plekken start het feest aan het einde van de middag en begin van de avond met een diner. Vanaf ongeveer 22.00 uur gaat het op de andere vijf plekken los met muziek van dj's en bands.

Oorlogservaringen overlevende Jack Eljon

Zondag vertelt Jack Eljon over zijn oorlogservaringen in het museum van Kamp Westerbork. Jack arriveert als Joods onderduikkind ná de bevrijding in kamp Westerbork; onder begeleiding van het Rode Kruis gaat hij op zoek naar zijn moeder die daar inderdaad blijkt te verblijven. Na afloop van zijn vertelling, die begint om 14.00 uur, beantwoordt Eljon graag vragen uit het publiek. De toegang tot de lezing is bij de entree voor het museum inbegrepen.

Teddyberenexpress

De zomervakantie is bijna ten einde. En traditiegetrouw rijdt dan de Teddyberenexpress weer. Zondag staat bij Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal, vlak over de grens, weer helemaal in het teken van de jonge bezoekers. Met een teddybeer kunnen ze op deze dag gratis met de trein van de STAR mee. De Teddyberenexpress rijdt tussen Stadskanaal en Veendam en tussen Stadskanaal en Musselkanaal. Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis als ze een teddybeer bij zich hebben. Maximaal 3 kinderen per begeleidende volwassene.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.