FC Emmen niet langs FC Eindhoven

Nick Bakker, hier koppend in actie, zorgde voor de gelijkmaker (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - FC Emmen heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. Na een 0-1 ruststand werd het 1-1. Ook invaller en debutant Michiel Hemmen kon het eerste puntenverlies van het seizoen niet voorkomen.
FC Emmen moest het tegen Eindhoven stellen zonder spits Mario Bilate. De aanvaller brak, tijdens de laatste training van donderdag, een klein botje in zijn voet.

Chacon in de basis

Met middenvelder Michael Chacon voor Bilate, waardoor Alexander Bannink als tweede spits fungeerde, startte Emmen prima aan het duel. De eerste mogelijkheid was voor Bannink, die breed legde waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan. Eindhoven parkeerde de bus en liet Emmen aan de bal. De ruimtes waren klein, al kreeg rechtsback Glenn Bijl veel gelegenheid om mee op te komen. Bijl was ook het dichtst bij een treffer in de eerste fase van de wedstrijd, maar zijn schot werd gekeerd door Eindhoven-doelman Ruud Swinkels.

Verval

Maar na die kans ging het stroever met de thuisclub. Het tempo lag te laag en de keuzes die de spelers in balbezit maakten waren te veilig: Breedtepasses en terugspelen in plaats van de bal achter de Eindhovense-defensie leggen. Eindhoven vond het prima en kwam na zo'n 25 minuten meer en meer uit haar verdedigende stelling.

Mart Lieder

Na 37 minuten kwam Eindhoven zelfs op voorsprong door een goal van Mart Lieder. De aanvallende middenvelder scoorde uit een counter.

Nick Bakker

Na rust herstelde FC Emmen zich razendsnel. Uit een corner maakte Nick Bakker gelijk. De linksback gaf het laatste zetje nadat de voorzet van Youri Loen werd ingekopt door Jeroen Veldmate.

Redding Telgenkamp

FC Emmen had voetballend gezien recht op meer, maar in de counter kreeg Eindhoven de eerste grote kans op een tweede goal. Lieder kopte na een pass van Elton Kabangu fraai in, maar Dennis Telgenkamp redde uitstekend.

Michiel Hemmen

Invaller Hemmen bezorgde tien minuten voor tijd de thuisclub de grootste kans op een goal. Cas Peters mocht alleen af op Eindhoven-doelman Ruud Swinkels, maar de topschutter van het afgelopen seizoen raakte de benen van de keeper.
Dennis Telgenkamp, Jeroen Veldmate, Michiel Hemmen en Dick Lukkien blikken terug op het duel.