Dorpshuis in handen van stichting Dorpscentrum Eexterveen

EEXTERVEEN - Een nieuw dorpscentrum in Eexterveen. Stichting Dorpscentrum Eexterveen is vandaag officieel de eigenaar van de accommodatie aan de Dorpsstraat.
De gemeente Aa en Hunze heeft het dorpshuis voor een symbolisch bedrag aan de stichting overgedragen. Een ander gedeelte van de accommodatie was van een particulier. De stichting heeft dit deel gekocht van de toenmalige bewoners.

Voorzieningen

Nu de hele accommodatie in handen van de stichting is kan zij beginnen met het uitvoeren van de plannen voor een dorpscentrum in Eexterveen. De stichting wil samen met de inwoners en verenigingen zorgen voor meer voorzieningen in het dorp. Bijvoorbeeld door het opzetten van een maaltijdservice, cursussen of een jeugdsoos. Het dorpshuis moet het middelpunt van de activiteiten worden.

Exploitatie

De aankoop van het dorpscentrum is gefinancierd door subsidies en donaties. De stichting is nog op zoek naar iemand die het dorpscentrum draaiende kan houden.
Aankomende vrijdag kan iedereen alvast een kijkje komen nemen in het nieuwe dorpscentrum.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.