Kunstenaars wonen vier weken lang in militaire barakken in Frederiksoord

FREDERIKSOORD - Een groep kunstenaars woont en werkt deze hele maand in een militair kamp in Frederiksoord.
Samen willen ze nadenken over hoe de verzorgingsstaat van de toekomst eruit kan komen te zien. Bovendien probeert de groep een zo duurzaam mogelijk bestaan op te bouwen.

Participatiestaat nooit uitgelegd

"We proberen vanuit de participatiesamenleving met elkaar na te denken over de verzorgingsstaat van morgen. Er is eigenlijk nooit precies uitgelegd hoe die participatiesamenleving in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden daarvan zijn", vertelt artistiek leider Edwin Stolk.
VIDEO: Kunstenaars wonen vier weken lang in militaire barakken in Frederiksoord

Reportage over de kunstenaars in het militaire kamp in Frederiksoord

Overheden en plannenmakers: schuif aan

Overheden kunnen volgens de kunstenaars iets leren van het project. Daarom zijn ook gemeenteambtenaren en andere plannenmakers de komende maand welkom op het kamp om met de kunstenaars samen te denken.
Lees meer: Kunstenaars in militair basiskamp Frederiksoord
Kunstenaars die vrij moeten denken in een kamp?
Volgens zakelijk leider Ingeborg Sturre is zo'n militair basiskamp in oorlogsgebied een safe haven. Dat is het volgens haar nu ook voor de kunstenaars: de buitenwereld met starre regels buiten de deur houden. In het kamp is er alle vrijheid om out of the box te kunnen denken.
Sturre hoopt ook dat het kamp veel bezoek gaat krijgen. Iedereen is alle dagen welkom van 09:00 tot 17:00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.