Is Hans Huizinga 's werelds beste schilder?

ASSEN - Nog een maandje en dan staat Hans Huizinga in Abu Dhabi op het wereldkampioenschap voor beroepen. Huizinga doet mee in de categorie Schilderen en Decoreren.
"Het is pittig, helemaal de eerste keren. Nu wen je eraan en wordt het steeds makkelijker, maar het is en blijft pittig." De leerling van het Drenthe College in Assen oefent al maanden voor WorldSkills Abu Dhabi. Tijdens de wedstrijd heeft hij twintig uur de tijd om op een vooraf bepaalde manier een muurtje te decoreren. Dat doet hij met behang, verf, folie en plakletters.

'Goede vorderingen'

Zelf hoeft de vakschilder niet zo nodig in de belangstelling te staan, maar het Drenthe College is trots op haar leerling. In de praktijkruimte wordt hij gecoacht door expert Hans Baas. "Hans is zeer gedreven en goed met zijn vak bezig. We zien door het trainen dat hij goede vorderingen maakt."
"Huizinga is heel goed. Je wordt niet maar zo Nederlands kampioen. Je hebt voorrondes, kwalificaties en dan heb je de finals. En overal moet je maar presteren om eerste te worden", steekt Baas de loftrompet over zijn pupil.

Goed in zijn vak

Hans Huizinga gaat zich in Abu Dhabi meten met concurrentie uit landen als Korea, China, Rusland en Duitsland, maar hij wil vooral laten zien dat hij goed is in zijn vak. "Ik wil in ieder geval 500 punten halen, dan scoor je bovengemiddeld."
De WorldSkills Abu Dhabi worden gehouden van 15 tot en met 18 oktober.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.