Negen bezwaren tegen plannen voor zonne-energie in Hoogeveen

Archieffoto van zonnepanelen (Rechten: Jeroen Kelderman/RTV Drenthe)
Archieffoto van zonnepanelen (Rechten: Jeroen Kelderman/RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen heeft tot nog toe negen bezwaren binnengekregen tegen de locaties waar zonneparken mogen komen in de gemeente.
Bij de gemeente komen veel plannen binnen voor de aanleg van zonneparken. Een
wil bijvoorbeeld tussen Hoogeveen en Hollandscheveld op een terrein van 60 hectare in totaal 200.000 zonnepanelen plaatsen. Het gaat om een gebied aan de Trekgatenweg. Als de bouw doorgaat, worden dankzij het park 18.000 huishoudens van energie voorzien.


Bezwaren

Over de inhoud van de negen bezwaarschriften kan de gemeente nog niets zeggen. Mensen kunnen tot en met vandaag nog bezwaar indienen tegen de plannen. Daarna gaat de gemeenteraad zich erover buigen.
"Als dat achter de rug is, heeft de gemeente een beleidskader waaraan de plannen worden getoetst", meldt een woordvoerder van de gemeente.

Vergunning

De ondernemer uit Dedemsvaart heeft overigens nog geen vergunning aangevraagd voor zijn plannen. "De volgorde is dan ook dat eerst het afwegingskader voor zonne-energie vastgesteld moet worden door de raad en daarna eventuele vergunningsaanvragen in behandeling genomen kunnen worden", aldus de gemeentewoordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.