Cas Peters na rode kaart: Ik dacht 'waarom trekt ie nou geel'

Cas Peters (Rechten: Roel Bos/sportfoto.org)
Cas Peters (Rechten: Roel Bos/sportfoto.org)
VOETBAL - Cas Peters begrijpt niets van de rode kaart die hij van scheidsrechter Christian Mulder kreeg voorgeschoteld in de slotfase van het thuisduel tegen Fortuna Sittard. "Waarom geeft ie me nou geel, dacht ik, waarna ik zag dat hij rood trok. Belachelijk", aldus Peters.
De reactie van Peters was begrijpelijk. Ja, hij kwam wat onbezonnen in. Maar nee, hij kwam totaal niet met de intentie in om zijn tegenstander te blesseren. "Ik zette mijn kont erin, maar dat deed hij ook. Ja, ik zet hem iets breder in en mijn heup komt tegen zijn heup. Dat was alles."

"Het was niet eens een overtreding"

Peters twijfelde zelfs of het een overtreding was. "De bal viel tussen ons en de lijn in en misschien oogt het alsof ik wat blind in kom, maar dit doe ik altijd, dagelijks op de training. Nee, eigenlijk vind ik het geen overtreding."
(de vermeende overtreding van Cas Peters)

Geen verklaring van scheidsrechter Mulder

Scheidsrechter Mulder wilde na afloop niet voor de camera reageren. "Dat is min of meer de afspraak die we het scheidsrechterskorps hebben gemaakt. Mijn eerste indruk was dat Peters zijn directe tegenstander met de noppen in zijn kuit raakte en daar heb ik naar gehandeld. Maar pas maandag moet het rapport ingediend zijn", aldus de Groningse arbiter.

"Ik hoor volgende week te spelen"

Peters is in ieder geval heel stellig. "Als er een straf komt, ga ik in beroep. Ik verdien hier geen enkel duel schorsing voor en hoor volgende week gewoon te starten."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.