Stelling: Ik ben ook weleens eenzaam

ASSEN - Steeds meer eenzame mensen bellen naar een telefonische hulplijn. Volgens De Telegraaf is het aantal bellers de laatste twee maanden verdubbeld, ten opzichte van een jaar eerder.
In totaal belden zo'n 1.270 eenzame mensen de afgelopen twee maanden naar een hulplijn. Het totale aantal bellers naar hulplijnen nam ook toe, schrijft de krant. Vorige maand namen vrijwilligers van Sensoor 20.762 telefoontjes aan, 10 procent meer dan het jaar ervoor. Sensoor is de grootste hulplijn van Nederland.

Stelling
Volgens De Telegraaf zoeken ook steeds meer mannen contact met een telefonische hulplijn. Veel van deze mannen zouden bang zijn dat ze geen liefde vinden, omdat ze weinig nieuwe mensen ontmoeten.

Bent u weleens eenzaam? Reageer op onze stelling.Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Vrijdag vroegen we of u geld geeft voor Sint-Maarten, dat zwaar getroffen is door een orkaan. Een ruime meerderheid van bijna 72 procent gaf aan dat niet te doen, zo'n 28 procent zei van wel. In totaal brachten 1.581 mensen hun stem uit.
Meer over dit onderwerp:
stelling eenzaamheid eenzaam hulplijn
Deel dit artikel: