De Loohoeve bereidt Prinsjesdiner voor heel Den Haag

SCHOONLOO - Marleen en Jeroen Brouwer van restaurant de Loohoeve in Schoonloo mogen dit jaar het Prinsjesdiner in Den Haag maken.

En daar zijn ze trots op. "Het is een hele eer, vorig jaar maart zijn we pas begonnen en nu worden we van al die honderden restaurants als eerste benaderd."

De gerechten
Het wordt een driegangendiner. Het voorgerecht is zeebaars met kruiden en groentes uit eigen tuin, het hoofdgerecht is Holstein rund met pompoen en artisjok. Hoogtepunt wordt het dessert: heel Nederland gemaakt van bevroren yoghurt, waar Drenthe uit wordt gelicht.

Marleen en Jeroen gaan met z'n tweeën naar Den Haag om samen de scepter te zwaaien in het restaurant van Nieuwspoort. Het restaurant in Schoonloo blijft gewoon open: "Het is voor het eerst dat wij er niet zijn, maar we vertrouwen volledig op ons personeel."

Zelf koken Jeroen en Marleen in Nieuwspoort, maar hun gerechten zijn ook in diverse andere restaurants in Den Haag te bestellen.

Drentse ambassade
In de dagen voor Prinsjesdag krijgt de provincie Drenthe wat extra aandacht in Den Haag. Zo wordt de tijdelijke Drentse ambassade geopend en is er een Drentse markt. RTV Drenthe is in Den Haag en maakt live radio- en tv-uitzendingen.

Tot en met maandag luistert u op Radio Drenthe tussen 13.00 uur en 16.00 uur naar Studio Drenthe. Na Drenthe Nu op tv wordt Studio Drenthe uitgezonden.
Deel dit artikel: