Drentse film over pesten gaat op scholen draaien in 'Week Tegen Pesten'

Brian op de Dijk hoopt met zijn film aandacht te krijgen voor het pesten op scholen (Rechten: eigen foto)
Brian op de Dijk hoopt met zijn film aandacht te krijgen voor het pesten op scholen (Rechten: eigen foto)
ASSEN - De film van Assenaar Brian op de Dijk (24) zal volgende week tijdens de Week Tegen Pesten op verschillende scholen in Nederland worden vertoond.
Scholen in onder andere Waalwijk, Delft en Heerhugowaard zullen de film aan hun leerlingen laten zien.

Zelf gepest

Op de Dijk werd zelf op zowel de basisschool als de middelbare school gepest. Met zijn film De Confrontatie II hoopt hij bij te dragen aan de strijd tegen pesten. "Het is wel mijn doel achter de film om de ogen te openen en ervoor te zorgen dat het pesten stopt. Ik hoop dat mijn film daar een beetje aan bijdraagt", vertelt Op de Dijk.
DRNL20170911-Film_Pesten

De film van Op de Dijk gaat over Joost, die op de middelbare school bij een jongen in de klas komt die gepest wordt. Tijdens de film krijgt Joost een dilemma voor de kiezen: het pestgedrag negeren, meedoen met pesten om bij de groep te horen, of de gepeste jongen helpen met als risico zelf gepest te worden.

Première

De film gaat op 16 september in première in Utrecht en begint dan aan een tour langs bioscopen en scholen in heel Nederland. De Week Tegen Pesten duurt van 18 tot en met 22 september.
Lees meer: Tweede film van Assenaar draait om pesten

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.