FC Emmen weken zonder spits Hemmen

VOETBAL - Hoelang precies is onduidelijk, maar FC Emmen-trainer Dick Lukkien verwacht dat hij enkele weken niet kan beschikken over spits Michiel Hemmen. De lange aanvaller viel vrijdagavond geblesseerd uit met een hamstringblessure. Onderzoek vanavond wees uit dat er een scheurtje in zijn hamstring zit.

"Dat is heel vervelend", aldus trainer Dick Lukkien. Helemaal omdat het gewoon echt goed ging met hem. Ook vrijdagavond tegen Fortuna Sittard. We hadden tijdens de wedstrijd continu contact en hij gaf aan dat het prima ging, tot het moment dat hij zijn been in een duel om de bal strekte en zich blesseerde." 

Bilate 
Het is voor Emmen de tweede aderlating in korte tijd. Na de eerste competitiewedstrijd tegen RKC viel ook Mario Bilate al weg met een blessure. De van FC Den Bosch overgekomen aanvaller brak een botje vlakbij zijn grote teen en zit nog steeds in het gips. Ook Bilate is de komende twee weken in ieder geval nog niet terug op het veld. 

Puzzelen 
Voor Lukkien wordt het dus weer puzzelen in aanloop naar de eerstkomende competitiewedstrijd tegen NEC aanstaande vrijdag. Of de oefenmeester dan weer kiest voor Alexander Bannink als diepste spits lijkt onwaarschijnlijk. Bannink rendeert toch beter als middenvelder. Anco Jansen is volgens Lukkien ook een optie om te starten als diepste spits. "Maar ook met Anco moeten we voorzichtig zijn. Hij speelde vandaag een halve wedstrijd tegen de reserves van FC Twente. We moeten even afwachten hoe hij zich morgen en overmorgen voelt." Een derde optie is Omran Haydary als spits naast Peters. De snelle aanvaller is er in ieder geval klaar voor. Hij stond vandaag 90 minuten lang in het veld in Enschede. 

Lees ook: Rode kaart Cas Peters geseponeerd 
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Emmen voetbal Jupiler League Hemmen
Deel dit artikel: